Du er her: Forside » Artikler » Bliv en sundere ryger med en eCigaret med nikotin

Bliv en sundere ryger med en eCigaret med nikotin

Den 6. marts 2013
Af Thomas R
Hvasså din gamle narkoman? :)
Jeg indrømmer det gerne - jeg føler mig efterhånden forkert, når jeg tænder en cigaret i offentligheden. Jeg føler mig efterhånden som en narkoman fra Vesterbro, der bare skal have sit fiks. Og ærligt talt, så er det vel basalt set også lige præcis hvad jeg er - bare i mild form.

Vil du også gerne stoppe?
Jeg indrømmer også gerne, at jeg aller helst bare ville være fri for at have trang til at nyde cigaretter. Eller i det mindste blot ryge dem, som jeg har RIGTIGT lyst til. Jeg kan bare ikke lade være, min hjerne og krop er hooked på nikotin - desværre. Jeg vil rigtigt gerne stoppe, og samtidig vil jeg også gerne have nydelsen, et rigtigt dilemma - indtil min kammarat introducerede mig til ecigaretten.

eCigaretten den lille frelser
For flere år siden prøvede jeg nogle af de første eCigaretter, og det var godt nok en underlig fornemmelse. Man får stort set samme følelse som med en cigaret, men den skal ikke tændes, lugter ikke (særligt meget) og så får man sin nikotin. Hvorfor fandt jeg dog ikke på det? Hvorfor var det ikke mig der opfandt en lille røgmaskine i lommeformat? Den er virkelig genial, og jeg spår at cigaret-producenterne får hårde tider fremover. For den lille eCigaret er en lille frelser.

4000 stoffer i en cigaret - få stoffer i en eCigaret
I en almindelig cigaret inhalerer vi over 4000 forskellige stoffer, hver gang vi tager er sug. I en eCigaret er vi nede om 10-50 stoffer, hvoraf den eneste skadelige er nikotin. Nikotin er ikke kræftfremkaldende, det er alle de andre stoffer i en cigaret. Så ved at skifte til en eCigaret nedsætter vi kræftrisikoen væsentligt.

Fordele ved at skifte til eCigaret
Der er stort set ikke andet end fordele ved en eCigaret. Den vigtigste fordel er sundheden, som nævnt ovenfor. Min kondi blev forbedret helt vanvittigt efter den første uge med eCigaretten. Vi snakker om en fordobling af min løbedistance på en uge!
Den næste store fordel er økonomien. Det koster en brøkdel at ryge eCigaretter i forhold til almindelige cigaretter. Ved 20 cigaretter om dagen snakker vi om en besparelse pr. måned på over 1.000 kr. 1.000 kr?!
Det skal også lige nævnes at det endnu er tilladt, at ryge eCigaretter i fly, på restauranter - ja selv i svømmehallen.

Før vi går videre, så kig lige på denne video:Hvor kom vi fra? Nåh ja, eCigaretter!

Hvordan fungerer de der eCigaretter så?
Det er faktisk ret enkelt; de fungerer ved at varme en væske (glycerin) op med en lille glødetråd, og så bliver glycerinen til damp. Væsken hedder mange forskellige ting; e-juice, e-liquid osv. Faktisk er det præcis samme princip som i en røgmaskine til koncerter, på diskoteker og i røgkanoner. Der er lavet mange forsøg med røgen, bl.a. fordi den bliver brugt til koncerter, og man har endnu ikke kunnet påvise at det skulle være sundhedsskadeligt. Videre.. Væsken tilsættes forskellige aromaer så som udtræk fra tobak, jordbær, æble, chokolade, vanilie - faktisk er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan putte i af aroma. Derudover tilsætter man nikotin til væsken og så får man stillet sit behov for nikotin. Desværre er det ulovligt at sælge væske med nikotin i Danmark, men så er det heldigt at det er lovligt i stort set alle de andre EU-lande, og at nethandel ikke har nogen grænser!

Hvilken eCigaret skal man vælge?
Se det er faktisk et af de helt store spørgsmål, og som altid kommer det helt an på dit behov. Jeg har valgt en "JoyeTech eGo-C" og den er jeg rigtig glad for. JoyeTech er efter sigende noget af det bedste på markedet - jeg har dog ikke prøvet andre, så mit sammenligningsgrundlag er lidt tyndt. Der findes dog mange kopier af eGo-C og eGo-T til en lidt billigere penge, og hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg at kopierne rent faktisk kommer fra samme fabrik, fra samme samlebånd blot med et andet logo. Men jeg valgte altså at købe originalen for en sikkerheds skyld. Glødetrådende i sådan en eCigaret bliver med tiden slidte og skal skiftes. På eGo-C kan de skiftes separat, hvilket gør den billigere i længden.
Et sikkert valg vil være en JoyeTech eGo-C eller eGo-T som sæt. Så får du 2 eCigaretter, en oplader, 5 mundstykker, 5 "glødetråde" og nogle ligegyldige småting med i æsken. Jeg gav omkring 550 kr. for sættet. (Link til forhandlere).

Hvad med det der væske?
Ja, væsken er så det næste. Altså, væsken kommer med aromaer. Jeg købte alle mulige forskellige aromaer. Da jeg fik prøvet dem fandt jeg ud af, at jeg egentlig helst vil have, at det smager af så lidt som muligt. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg ikke gider vanilie, chokolade, lakrids, jordbær osv. En mild neutral smag er det jeg foretrækker - den kradser også mindst. Væsken hælder man selv i eCigaretten efter behov, og så er der til et par dages rygning. 10 ml væske holder i over en uge hos mig, og koster i omegnen af 25-30 kr.

Giv mig nikotin!
Ja ja, du skal nok få din nikotin, men som nævnt er det ikke lovligt at købe i Danmark. De færdigblandede væsker med nikotin kommer i forskellige styrker. 4, 8, 16, 24, 36 mg nikotin. Jeg valgte en god stærk på 24 mg. Det var da godt nok lige i overkanten - det kradser lidt for meget i halsen. Næste læs jeg køber bliver 16 eller 18 mg væske. Mange trapper i øvrigt deres nikotin ned ved langsomt at gå ned i styrke - ligesom man gør med nikotinplastre. Så er der kun vanen tilbage til sidst. Hvis du ryger omkring 20 cigaretter om dagen, så start med at vælge en 16 eller 18 mg væske.

Jamen, hvor køber jeg så henne?
Hvis du skal have med nikotin, så er du som bekendt nødt til at købe i udlandet. Mange danske webshops har tilfældigvis sjovt nok pudsigt også en udenlandsk søsterside hvor man liiige kan bestille på dansk. Nedenfor har jeg linket til forskellige butikker og varer hvor det hele kan købes.

Konklusion
Jeg var altså lidt skeptisk i starten med de der eCigaretter. Nu er jeg blevet fan af det og anbefaler dem til alle jeg kommer i nærheden af. Hvis man virkelig vil øge sin sundhed, uden at have alt besværet med at stoppe med at ryge, så er det altså virkelig en genial opfindelse. Det eneste minus er at man ligner en rigtig banko-mormor med sådan kunstig cigaret - det er altså lidt pinligt i starten, men jeg er blevet god til at skjule det :)
Så på med vanten, ind og købe en eCigaret og bliv et lykkeligere menneske!
Og ti så stille alle i dumme velduftende ikke-rygere :)

Liste over butikker og varer
Hos Super Smoke har de et eGo-T sæt til omkring 350 kr. Det er 200 kr billigere end den jeg købte.
eGo-T sæt med 30 ml væske (30 ml væske svarer til 30 pakker cigaretter).
Super Smokes væsker er i øvrigt rimelige i pris.

Hos Din E-Cigaret har de et sæt der ser godt ud, og som minder om eGo-T og eGo-C. eGo-Clear med tilbehør til ca. 350.
Jeg har ikke prøvet deres væsker, men de ser også rimelige ud i pris.

Hos ElekCig har de en eGo-C til 369 kroner - den ser ud til at være magen til den jeg købte. Dog kunne det godt ligne en kopi, men igen, samme samlebånd tror jeg. eGo-C til 369 kr.
De har mange varianter af væsker igen til rimelige priser.

Hos alle sammen kan man i øvrigt købe væske med nikotin :)
Kommentarer

Seneste Artikler og Tests
Top 10 produkter til personlig pleje
2014, here I come!
Overvind vinteren med det smukke og sublime
Prisbox - køb alle dine julegaver her
Katvig konkurs - køb tøjet mens du kan
Nye sejl til halv pris!
Stenalderkost og Paleo - opskriften på en usund og dyr kost
Guide: Lån penge - der er mange penge at spare på lån
Guide: Spar penge på din a-kasse og fagforening
Så er vi i luften med et nyt site på catmag.dk
Sådan stopper du med at ryge - effektivt!