Du er her: Forside » Artikler » 2014, here I come!

2014, here I come!

Den 5. januar 2014
Af Christina
Vær velkommen - 2014 
Endnu et år er gået, og jeg synes, at jeg lærer noget nyt for hvert år der går - eller det bilder jeg mig i hvert fald ind, at jeg gør. 
Faktisk er det først her på mit 34. år, at det rent faktisk går op for mig at det hedder nytårsforsæt og ikke nytårsforTsæt! Det giver jo meget god mening, når jeg kigger på ordet, men det er altså først nu jeg sådan rigtig har reflekteret over selve ordets måde at blive stavet på. 
De andre år har jeg gået mere op i hvad mit nytårsforsæt skulle være for det nye år, og det er vel i virkeligheden det vigtigste.

Nytårsforsæt eller ej?
Og så har jeg dog reflekteret en del over betydningen af at have mål for det kommende år. For jeg er faktisk lidt i tvivl om det her berømte nytårsforsæt faktisk arbejder mere imod mig, end det arbejder med mig.
Tidligere år har mine nytårsforsæt været utallige, og nok ligesom de fleste andres.
At træne mere, spise sundt, være mere positiv, finde mig en sød kæreste og mange andre ting.
Jeg har fundet kæresten, og de andre ting vil jeg rigtig gerne praktisere meget mere af. Sagen er bare den, at jeg til tider godt kan have en forestilling om, at hvis jeg spiser sundt, motionerer mere og tænker mere positivt, så er mit liv perfekt. Og hvis jeg så, som i 2013 har forsømt de tre ting BIG TIME, ja så virker det faktisk en anelse voldsomt at jeg fra den ene dag til den anden, skal til at omlægge min livsstil fuldstændigt. For sådan føles det!
Well, jeg afsluttede i december et fedt kursus i positiv psykologi, så jeg har en masse værktøjer til positiv tænkning og samtidig har jeg tidligere været et omvandrende sundhedsorakel, så det er ikke opskrifter jeg mangler, det er nærmere at komme i gang med opskrifterne.
Og det vil og kan jeg godt - det ved jeg. Nytårsforsæt eller ej! Mit temperament er bare bedst tjent med at jeg tager én ting ad gangen og ikke presser mig selv til at skulle det hele på en gang, for så giver jeg op på forhånd.

Hvad er du til?
Jeg tænker at det her nytårsforsæt er en anelse opreklameret, og jeg synes det er vigtigt at du gør op med dig selv, om det overhovedet virker for dig, eller om det efterlader dig med en eller anden følelse at af du endnu engang ikke har kunne leve op til de mål du har sat dig for. Eller måske bliver du slet ikke skuffet, hvis du har sat dig noget for, og ikke opnår målet og så er det jo fint nok. Men så er det i virkeligheden heller ikke et nytårsforsæt der skal til for dig, hvis det ikke har nogen effekt.
Well, whatever works for you!
Jeg har i hvert fald fundet ud af, at jeg vil lave delmål i løbet af året og langsomt bevæge mig mod mine mål. Være meget mere i nuet, for det er dér jeg nyder livet, får kreative idéer og bliver motiveret til at yde.
Samtidig har jeg sat mig ind i emnet motivation, og se, det er virkelig interessant viden! Det er jo motivationen der driver værket når du sætter dig et mål, og hvis du ved mere, så kan du lettere opfange hvordan du selv er motiveret i forskellige situationer og handle på det. Det er f.eks. ikke irrelevant, om du er motiveret indefra, eller om det kommer som en ydre faktor.
Du kan læse en masse om motivation i bogen "Motivation" af Kennon Sheldon. 

Konklusion
Nytårsforsæt er ikke for mig! Er det mon noget for dig?

Kommentarer

Seneste Artikler og Tests
Top 10 produkter til personlig pleje
2014, here I come!
Overvind vinteren med det smukke og sublime
Prisbox - køb alle dine julegaver her
Katvig konkurs - køb tøjet mens du kan
Nye sejl til halv pris!
Stenalderkost og Paleo - opskriften på en usund og dyr kost
Guide: Lån penge - der er mange penge at spare på lån
Guide: Spar penge på din a-kasse og fagforening
Så er vi i luften med et nyt site på catmag.dk
Sådan stopper du med at ryge - effektivt!